Suomi Suomi | English English

Lempäälä soi 2017

Vanhan musiikin, pianon ja laulun mestarikurssit ja konserttisarja

Lempäälä Soi - tapahtumaa vietetään tänä kesänä 19. kertaa Lempäälän kunnan, seurakunnan ja Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:n yhteistyönä. Perinteiset musiikkileirit alkavat kesäkuun puolivälissä ja kestävät heinäkuun loppuun saakka.

Juhannuksen jälkeen Lempäälän kansoittavat jälleen reilun viikon mittaisen Forum-tapahtuman venäläiset, valkovenäläiset, ukrainalaiset ja liettualaiset nuoret muusikot, jotka professoriensa opastuksella pitävät sekä seminaareja, oppitunteja, kilpailuja että konsertteja. Lempäälään tulee tänä vuonna paitsi laulajia ja heidän säestäjiään myös pianisteja, viulisteja ja puhallinsoittajia sekä kamarimuusikoita.

Mestarikurssien sarja on puolentoista kuukauden mittainen. Oopperalaulua opettaa Seppo Ruohonen, kurssin pianistina on Tuuli Takkala. Pianon mestarikurssien opettajina ovat professori Erik T. Tawaststjerna ja tohtori Hui-Ying Liu - Tawaststjerna. Nuorten pianistien kurssin opettaja on Regina Glazunova Pietarista.

Debra Gomez-Tapio pitää vanhan musiikin kurssin laulajille, sekä yksilöille että ensembleille. Kurssilla keskitytään barokkiaarioiden ja resitatiivien vokaaliseen sekä tyylilliseen ilmaisuun. Myös keskiajan tai renessanssiajan ohjelmistoa esittävät ovat tervetulleita kurssille. Janek öllerin kurssi on ensisijaisesti yhtyekurssi nokkahuilisteille, sekä valmiille yhtyeille (myös sekayhtyeet) että kurssilla koottaville kokoonpanoille. Myös yksilöopetusta on tarjoilla. Ohjelmistona on musiikki keskiajan, renessanssin ja barokin ajalta. Vanhan musiikin kurssien säestäjänä toimii Ilpo Laspas, cembalo ja urut. Ilpo Laspas pitää myös oman kurssin cembalisteille.

Vanhan musiikin kurssin kanssa on samanaikaisesti Lempäälän Rotariklubin järjestämä Rotary nuorisovaihto-ohjelmaan kuuluva musiikkileiri, jolle on saatu opettajaksi perkussiokoulutuksen huippuosaaja professori Kay Stonefelt Fredonian yliopistosta USA:sta.